Ons favoriete wandelend stuk onzin-verkondigend fossiel heeft weer lopen preken.

In het boek ‘Light of the World: the Pope, the Church and the Signs of the Times’ (Het licht van de wereld: de Paus, de Kerk en de Tekenen des Tijds) zegt de enige oudere die meer van kinderen houdt dan Sinterklaas dat het gebruik van condooms in sommige gevallen acceptabel is. Let wel: alleen wanneer het gaat om -mogelijke- besmetting met het hiv-virus tegen te gaan.

Dit is eigenlijk al een hele stap voorwaarts, het is alleen zo jammer dat de normale mensen ongeveer ruim 9000 stappen op hem voorlopen.. Het ‘leuke’ aan zijn uitspraak is overigens dat de beste man vorig jaar, in Afrika, juist zei dat het gebruik van voorbehoedsmiddelen het aidsprobleem juist verergert.

Mijn conclusie: berg die man op, ergens ver van de bewoonde wereld, waar hij geen kwaad kan. De paus heeft de wereld inmiddels al genoeg slachtoffers gekost.