Novemberrrrr. De ‘rrrr’ van ‘brrrr’ zit weer in de maand, dus dat betekent twee dingen: het is kouder dan op de Noordpool (volgens Al Gore en consorten in ieder geval) en Sint Nicolaas is weer in het land.

De beste man houdt van twee dingen, stieren KAPODT zien gaan in dat baggerland van ‘m en kindertjes leuke dingen geven. Stieren kapot zien gaan vindt ‘ie iets leuker, dus daar is ‘ie dan ook 11 van de 12 maanden mee bezig, maar van ongeveer midden-november tot 5 december misbruikt hij z’n favo-kleurlingen zodat hij alle kinderen in Nederland cadeautjes kan geven.

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk muziek, en voor de mensen die net iets te veel last hebben ondervonden van de financiële crisis en dus geen CD’s meer kunnen *kuch* kopen, is er nu een geweldig initiatief: Sinterklaas Radio. Afgelopen donderdag begon het en de DJ Pieten zijn NU bezig aan een live-uitzending tot 14:00, om te kijken of die ouwe ook dit keer weer veilig en droog op land aankomt. Tot 5 december hoor je op SintRadio.nl de beste en leukste Sinthits, Sinterklaasverhalen met hier en daar nog een live-uitzending ook, maar daar heb ik de details niet echt van.

Het leuke hiervan is… Het is ook op TV te horen! Althans, als je UPC Digital of Ziggo hebt. Dat hebben ‘maar’ ongeveer 2,5 miljoen mensen, dus mocht jij toevallig één van die 2,5 miljoen mensen zijn: Sinterklaas Radio is ook te horen op UPC Radio-kanaal 79 en bij Ziggo op kanaal 789.

Vandaag kan je tot een uur of twee dus horen hoe de intocht verloopt en meteen daarna kan je non-stop naar je favoriete Sinthits luisteren en natuurlijk ook aanvragen op SintRadio.nl.. Spanning en sensaaaatieee!