Kabinet  Groot nieuws vanuit Den Haag. De verslaggever van Een Vandaag heeft aangegeven dat het kabinet KLINISCH DOOD is. Wat de exacte status is, is onduidelijk, maar men mag aannemen dat klinisch dood geen positieve situatie betekent. Voor het kabinet althans. De rest van het land pakt de hoelahoep uit de kast en danst vrolijk door. Iedereen in de polonaise… klaar voor de start… GO!

Update 20:01: Na Frits Wester meldt ook Ron Fresen van het NOS Journaal dat de val van het kabinet eraan zit te komen, 99% zeker nog voor het weekend. Verhuiswagens op Binnenhof zijn al gespot.

Update 21:45: CDA-top is momenteel in beraad over wat te doen. Mogelijk vanavond nog uitkomst, anders morgen of op z’n laatst vrijdag.

Update 22:02: ‘1 van de 2 moet buigen, anders hebben we vrijdag echt geen kabinet meer.’, aldus het NOS Journaal. Dat kan wel zijn, maar als het CDA buigt dan zegt de hele politiek het vertrouwen in Balkenende op – dit keer inclusief Rutte – en als de PvdA buigt dan verliest de hele politiek het vertrouwen in Bos. ….dus. Koffie?

Update Middernacht: And they live to see another day. Maar dit wordt dan ECHT de laatste avond, aldus PVDA-prominenten Pronk en Oudkerk. Huidig CDA-kamerlid Eddy Bilder zegt dat Nederland vanaf vrijdag geen kabinet meer heeft. Niet bijster slim om te zeggen wanneer je in de coalitie zit, maar goed. Bedankt voor de nuttige info, Eddy. Morgen deel drie, hopelijk écht het laatste deel.