drie musketiers

Waarbij TK = Tweede Kamer. Want vandaag is het debat over de kabinetsreactie op het Irak-rapport van de commisie-Davids. En de bom zou weleens gedropt kunnen worden. Fapke Halsema riep zoeven dat Groenlinks bereid zou zijn om misschien wel een motie van wantrouwen uit te spreken. Wij van Toman The Great.nl zeggen: doen.  Op Politiek 24 is alles live te volgen en op dee pagina real-time UPDATES. Houd ‘m hier, houd ‘m k-k-k-k-k-k-k-keeeeihard.

Trouwens, ik zou er niet op rekenen. Zo’n geluk zullen we niet hebben vandaag.

Update 17:30: Marionette Hamer aan het woord, Wilders en Rutte in de aanval. Beide heren schuiven regelrechte citaten uit het rapport commissie-Davids, citaten van Koenders en Bos uit 2001, onder de Neus van Hamer, maar ze wil het niet geloven.

Update 18:00: Marionette Hamer kletst nog steeds, voornamelijk uit haar nek. Dat dit mens ooit in de politiek verzeild is geraakt is mij een raadsel.

Update 18:05: Hamer is klaar met praten en het kabinet leeft nog. Het is een godswonder, maar goed. Nu Mark Rutte. Welterusten, mensen.

Update 18:16: Rutte is klaar, nu Bas van der VlieZzzzzzzzzzzzzzzzz….

Update 21:03: Balkenende geeft samenvatting van alle kritiek op kabinet, weerlegt het gelijk. Om maar even een samenvatting te geven voor de niet-kijker: “bla bla ik blijf zitten bla bla”

Update 21:38: Balkenende: “en ik herhaal maar weer eens, voorzitter, …” Ja, hij blijft herhalen, mensen. De hele persconferentie van 5 weken geleden wordt herhaald door de Balk.

Update 22:04: Wilders en Halsema overleggen in de zaal over wat nu te doen. De ganse natie hoopt op een motie van wantrouwen.

Update 23:04: Pechtold: “De premier zegt hier, “ik heb geen leiding gegeven”!” ===> Balkenende: “Nee! Nee, wacht, nee!” … Hoogstaand niveau, mensen.

Update Middernacht: Schorsing tot 01:00, Verbeet kennende zal dat alleen maar zijn om om 01:00 de hele meute naar huis te sturen. Balkenende blijft erbij dat hem niets te verwijten valt. Hoezo misselijkmakend? Vooral dat de beste man al VIER KEER. VIERRRRR. KEERRRRRR. Herkozen is als onze Minister-President. ONZE. MINSTER-PRESIDENT. En hij komt er gewoon weer onderuit. Hoe doet ‘ie dat toch…