De ondergang van de PvdA.

Als fractievoorzitter van een regeringspartij hoor je toch een voldoende te scoren op de SVV (Schaal van Vertrouwen). Wanneer je dit niet bereikt weet je dat je als partij ten eerste de verkeerde persoon hebt aangesteld en ten tweede dat je gedoemd bent te mislukken. En mijn god wat hoop ik dat dat laatste gebeurt. Wilders zei het ooit al, “bij het stappen in het vliegtuig naar Nederland wordt al verteld aan de immigranten, “jij stemmen op Wouter Bos, jij uitkering krijgen.””. Wouter Bos = PvdA. Mariëtte Hamer = PvdA. Even een schets van de situatie.

Hamer, die fractievoorzitter van de PvdA was en ook dé persoon van de PvdA bij de vorige verkiezingen (waar ze, jawel, van een geweldige zeven naar een perfecte vier zetels gingen voor het Europese Parlement) , krijgt een 3,8 op de Schaal van Vertrouwen, volgens peilingbobo Maurice de Hond. Diezelfde de Hond zegt dat de PvdA, als er nu landelijke verkiezingen zouden zijn, nog maar op 19 zetels zouden uitkomen. Hoeveel ze er nu in de Tweede Kamer hebben? 33.  De sociaaldemocraten worden helemaal de tyfis ingeramd door de overige partijen. Oh, sorry, zei ik partijen? Daarmee insinueer ik dat alle andere partijen het goed doen.

Het CDA. Momenteel 41 zetels in de Kamer. Hoeveel ze er zouden krijgen als er nu verkiezingen zouden zijn? 28. Daarmee kom je op 47. De Christen Unie kijk ik niet eens naar om. Die zouden nu geloof ik 6 zetels hebben. Dat komt neer op een historisch dieptepunt; 53 zetels voor de regeringspartijen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Wie hier de hoofdverantwoordelijke voor is? Wie denk je. Een man van in de veertig, blond haar, ex-VVD en ex-Groep Wilders. Zonder die man zouden de (31 x (*aantal stemmers * / 150)) Nederlanders die sowieso op hem zouden stemmen niet weten wat ze zouden moeten. Toch maar weer die ‘arbeiderslieve’ Wouter Bos, of die Gristen Balkenende, omdat de kinderen van de stemmers vinden dat die man zo leuk op Harry Potter lijkt? Of dan tóch maar GroenLinks, op Femke Halsema, omdat dat volgens velen (waar de fuck halen ze dat vandaan) de mooiste politica van Nederland is. Niemand weet het. Er zijn weinig mensen die het zouden willen weten.

Wanneer puntje bij paaltje komt (wat waarschijnlijk woensdag 11 mei 2011 zal zijn) staat de PVV waarschijnlijk ergens in het midden en staan het CDA en de PvdA triomfantelijk bovenaan. De PVV heeft nu in de peilingen dan wel 31 zetels, maar het duurt nog net geen vtwee jaar tot de volgende verkiezingen. Tegen die tijd zullen de mensen misschien bang zijn geworden, of misschien is Wilders tegen die tijd wel vermoord. Balkenende heeft eerder dit jaar al aangegeven sowieso nog een volgend termijn te willen. Hij wel. Het is maar de vraag of de kiezers dat ook willen.