So glad we’ve almost made it
So sad they had to fade it
Everybody wants to rule the world.

Geertje toch. Wat doe je ons aan? De dag dat het akkoord ondertekend zou worden, besluit je Nederland twee middelvingers en een ‘fuck you’ cadeau te doen in plaats van de beloofde broodnodige bezuinigingen. Om een zinnetje uit dat ene nummer van die Vlaming van Novastar te quoten: where did we go wrong?

Laten we eerlijk wezen, met de geruchten die zich momenteel als een hardnekkig griepvirus verspreiden, kon Geert ook niet anders. Z’n partij bij elkaar houden en geen akkoord of wel een akkoord en vijf van z’n kamerleden verliezen: wat boeit het? Hoe je het ook wendt of keert, het zou einde verhaal geweest zijn. Kunnen die reli-gekkies van de SGP, het CDA en die semi-reli-gekkies van de VVD (want liberaal zijn ze daar al lang niet meer) wel met hun vingertjes gaan wijzen (die in het geval van de SGP waarschijnlijk net uit een 10-jarig jongetje komen), maar Geertje kan moeilijk instemmen met afspraken waar 20% van z’n partij het niet mee eens is. Ook het is de vraag of de leden die het niet met de afspraken eens waren wel iets hadden durven zeggen als Hero Brinkman enkele weken geleden niet de handdoek in de ring had gegooid. Ach, wie zal het zeggen.

LPF-achtige taferelen in huize-Wilders dus. Het is nog maar de vraag of hij er bovenop kan komen. …ach, wie neem ik in de maling. Daar zorgen Alexander P., Jolande S., Emile R. en Diederik S. wel voor. Net zoals in 2010, toen het niet Wilders was die met zijn geweldige uitspraken de anderhalf miljoen stemmen binnenhaalde, maar was het de grootste vriend van dit kabinet, Job C. die de PVV in het zadel hielp. Hoewel Job er niet meer bij is, heb ik zo het gevoel dat de PvdA niet geleerd heeft van de fouten die in het verleden zijn gemaakt. Daar hebben ze patent op.

Enfin. Nieuwe verkiezingen dus. Terwijl het niet had gehoeven. Als men in het Catshuis gewoon de juiste keuzes gemaakt had (ondanks dat het pakket dat er nu ligt haast niet beter kan), zaten we nu niet in deze rotzooi. Everybody wants to rule the world, behalve de vijf dissidenten bij de Pee Vao Vao. Dus, vanuit Amsterdam: bedankt. Bedankt voor alles en niks. En bovenal: krijg het lazerus. In Rutte (zonder martelaars van de SGP, want: “In violent times, you shouldn’t have to sell your soul”) we trust! Yes we can!

R.I.P. Kabinet-Rutte I
14-10-2010 – 21-4-2012