Versch van den persch, dames en heren. ‘s Lands enige bejaarde die het recht heeft aan andermans kinderen te zitten heeft besloten morgenavond een spoedvergadering te houden met alle grote mensen in Nederland.

Bram weet ook nog niet zo goed wat er gaat gebeuren...

Zaterdagavond 21 mei om 19:50 zal de NTR op Nederland 1 een extra uitzending van het Sinterklaasjournaal uw televee in beamen. Voor de rest wil men niks zeggen over het hoe en waarom, dus daarom: specula(as)tie-tijd!

Ten eerste: je bent je er NU van bewust dat 21-5 omgekeerd 5-12 is.

Mogelijkheid één: Abraham Rutger van der Vlugt stopt ermee! Zal leuk zijn als de ouders niet thuis zijn, de kindjes de TV aan zetten en zien dat er jaren lang een oude man in Sinterklaas heeft gezeten.

Mogelijkheid twee: “Op 2 mei jongstleden is Sint-Nicolaas om het leven gekomen door een kogel door het hoofd, afkomstig van het wapen van een Navy SEAL, in de Pakistaanse stad Abbottabad …” Verdomme, heeft Sealteam 6 toch de verkeerde Baardmans met jurk door z’n kop geschoten.

Mogelijkheid drie: Sinterklaas = heilig. Jezus = heilig. Aangezien bepaalde debielio’s het einde van de wereld hebben voorspeld bestaat de kans natuurlijk dat hij is aangewezen als de nieuwe Noach. Of het is natuurlijk niet letterlijk het einde van de wereld, maar zal het zo lijken voor Sinterklaas-liefhebbende Nederlanders omdat hun geliefde Bram van der Vlugt er mee stopt!

Mogelijkheid vier: het gerucht gaat dat Sinterklaas in New York is opgepakt omdat ‘ie aan een jongetje gevraagd zou hebben of hij de zak van Sinterklaas zou willen legen. Ehhh…

Het kán. Sinterklaas kan benoemd zijn tot de nieuwe topman van de IMF, hij kan met z’n hele hofhouding vertrokken zijn naar Griekenland, of zou de beste man nu eindelijk afstand doen van het Franco-regime? Interim-manager bij Al-Qaeda: het kan allemaal!

Hoe dan ook, de NTR is de lachende derde. Wat het ook zal zijn, er verschijnen op Twitter duizenden tweets, met die ene vraag. Wat gaat er gebeuren? #Sinterklaasjournaal is trending topic, enkel door één ingelaste uitzending van de NTR, die er voor de rest helemaal niks over wil zeggen. Commerciële hoeren zijn het. Allemaal.

Concurrent RTL schijnt overigens om dezelfde tijd ‘Knallend Het Jaar Uit’ uit te zenden, terwijl SBS nog de eerste ‘Home Alone’ heeft staan. De strijd om de kijkcijfers in december valt vroeg dit jaar.