Goed, ik geef toe. De vorige voorspelling klopte natuurlijk van geen kant. Gigantische fuck-up. Hier en daar een sneeuwvlokje afgelopen donderdag/vrijdag, meer ook niet. In Limburg en Groningen scheen het een tijdje aardig glad te zijn geweest en vandaag heeft het in Amsterdam en omstreken zowaar tien hele minuten gesneeuwd, maar daar DOEN we het niet voor. Wij willen sneeuw en veel ook.

Daarom ben ik des te enthousiaster dat ik mag zeggen: de shit is aaaaaaan! Michael Bublé en Frank Sinatra hebben hun taak volbracht en hebben genoeg gezongen, aldus de weergoden: Amy Grant mag van stal worden gehaald! (epische orkest-versie hierrrr)

…voor de muziekleken onder ons: het gaat sneeuwen, en niet zo’n klein beetje ook! Vanaf maandag (ja, aanstaande maandag, de 29e) gaan die witte vlokken naar beneden vallen alsof hun leven ervan afhangt. Je zou het zelfs een ware sneeuwstorm kunnen noemen: drie, mogelijk VIER dagen sneeuw! Geen natte sneeuw, neenee… het échte werk: droge sneeuw! Het wordt een echte Kerstweek, mensen. En dat in november.

Om je mentaal voor te bereiden op de mooiste dagen van het jaar kan je natuurlijk meerdere dingen doen. Naar Kerstmarkten gaan, of als je niet helemaal naar DEUTSCHLAND! af wil reizen naar de Tuincentra… maar je kan ook Kerstmuziek luisteren! En voor de dames en heren die dat niet kunnen ben ik bereid m’n carrière als DJ weer een kickstart te geven. Mocht je trek hebben, vanaf 6 december zal ik proberen, zo vaak als menselijk mogelijk, ‘s avonds uit te zenden op Radio FMFM of hoe die zender anno 2010/2011 ook heet. Kerstmuziek i.c.m. sneeuwbuien en een prachtige groene Kerstboom: de ingrediënten voor een prachtige Kerst.