(deel 1)

Heaumeau!

Oh oh oh. Ze leren het ook nooit, hè. Vorige week waren de homoseksuele priesters in België al de lul, nu is anti-homo (LOL!) Eddie Lee Long, bisschop in Georgia, Amerika, de hoofdrolspeler in deel zoveel van Gelovige Die Zijn Fikken Niet Van Kleine Jongens Af Kan Houden.

De beste man is gisteren aangeklaagd door twee mannen die claimen op hun zestiende keihard gepaald te zijn door deze vriendelijke, doch homoseksuele bisschop. De pastoor had dusdanig veel macht over de jongens (Anthony Flagg, inmiddels 21 en Maurice Robinson, 20) dat hij ze verbood relaties aan te gaan met meisjes en de heren om de zoveel tijd dwong mee te gaan naar een hotel waar ze om de zoveel tijd eens lekker in hun achteringang gepenetreerd werden. Inmiddels is duidelijk dat er nog minstens één andere aanklacht is ingediend tegen Eddie Long en er is een grote kans dat deze Zoon van God meer slachtoffers heeft gemaakt.

Het schijnt sinds het begin van religie een hype te zijn waar men maar niet van wil afstappen: tijdens kerkdiensten sterk anti-homoseksueel, vijf minuten na het ‘Amen’ liggen ze weerloze kleine kindertjes te palen. Die priesters moeten toch wat als ze geen hobbies mogen hebben van god.

Nog eens iets. Een groot aantal scholen houdt zich niet aan de regels voor de schoolboeken. Momenteel staan er op de zwarte lijst van de VOO, de Vereniging Openbaar Onderwijs, 219 scholen waar klachten tegen ingediend zijn omdat de scholen (waaronder deze) ten onrechte schoolgeld of verzendkosten in rekening brengen bij het bestellen van de boeken. Deze scholen dwingen de ouders schoolgeld te betalen door het bedrag van de boeken inclusief de ouderbijdrage te doen. Dus: als je de ouderbijdrage niet betaalt, krijg je ook geen boeken. Simpel. Probleem is echter dat dit tegen de regels is.

Tuurlijk, je mag het betalen. De leerlingen schijnen er ‘leuke’ dingen van te mogen doen. Eén keer per eeuw. Daarna is het over met de pret. Ondertussen teren de scholen op uw geld. Uw kind zou op zo’n school kunnen zitten. Als u hier slachtoffer van bent, neem contact op met de VOO en ze zullen kijken wat ze voor u kunnen doen. Deze schoften horen de leerlingen les te geven in plaats van de ouders geld af te troggelen.