Zo. Ben ik weer. Zo pessimistisch als altijd. Want het IS gewoon zo. Geen ontkomen meer aan. We gaan verliezen van die stier- en geldverslindende haatsnorren uit dat nietsbetekenend stuk grond naast Portugal.

Ik hoef het hele verhaal eigenlijk niet opnieuw te vertellen. Pak m’n vorige stuk erbij, verander het ‘vier klassen beter’ gedeelte in ‘twee klassen beter’ en je bent klaar. Maar dat gaan we niet doen natuurlijk. Dat laten we wel aan de amateuristische FOK!-bloggers over.

Ik besteed nauwelijks aandacht aan m’n commenters (maar als je niks te doen hebt, mag je soms best een berichtje achterlaten) omdat ze vaak toch niks nuttigs toevoegen. SSJ Rabite sloeg echter de spijker op de kop. Als wij van die Spanjaarden winnen kunnen we 5 December natuurlijk op onze buik schrijven dit jaar. Dan slachten die snorren niet alleen die zielige stieren, maar is Sinterklaas het volgende slachtoffer. Zwarte Piet natuurlijk niet, want dat zou weer racisme zijn.

Nee, we laten ze gewoon winnen. De economie van de winnaar zal een geweldige stimulans krijgen. Schijnt. Ik heb mer eerlijk gezegd nooit zo geinteresseerd in economie dus het zal mij een worst wezen of ze samen met Griekenland de tyfus ingaan, maar dat zal vast ook negatieve gevolgen hebben voor de rest van Europa.

Zoals ik al zei, we zijn twee klassen beter. Alleen al de gedachte dat ene Capdevila zal moeten afrekenen met onze Arjen Robben, daar lig ik al van in een stuip. Torres zou nog geen bal het doel in krijgen als er een GPS-systeem in de Jabulani zat en als zelfs Zwitserse oud-gediende Blaise N’Kufo meerdere keren met een rollator door het hart van de verdediging kan kruipen dan kunnen Sneijder en van Persie dat ook wel.

Als we maar druk gaan zetten. En dat gaan we dan weer net niet doen. Daar ontbreekt het ons aan: de mentaliteit. Die mentaliteit zal ons de wereldtitel kosten. Ja, we zijn beter. Ja, we zijn sterker. Ja, we zijn slimmer. Maar de Spaanse elf zijn de nieuwe Nazi’s uit ’74. Wesley Sneijder is onze nieuwe Johan Cruijff en Bert van Marwijk is onze Rinus Michels. Tot over dertig jaar.

Update 11-7-10 23:00: Ja, nouja. Wie gaan we de schuld geven, jongens? Robben, Webb, van Marwijk of Heitinga? Ik ga voor Robben en Webb. Die Spanjaarden speelden, zoals ik al zei en ver-wacht-had, zo slap als de lul van m’n betovergrootvader dus daar mogen we dankbaar voor zijn. Verdiend, ja, terecht, nee. Prima. Vanaf donderdag weer gewoon leuk voetbal, weet je wel. Utrecht – Tirana. Ik kan niet wachten.