De Leidse pastor Gertjan Agtereek zoekt op dwingende wijze seksueel contact met vrouwen die hij eerder uit naam van het geloof beloofde te bevrijden uit de prostitutie.

Dit meldt het Leidsch Dagblad, waarin twee prostituees hun verhaal doen. Het gaat om vrouwen in de Keniase hoofdstad Nairobi, waar de pinksterkerk OCN zeven jaar geleden met evangelisatie begon.

“Ik ben doodsbang. Hij heeft ook geprobeerd me dronken te voeren om me zover te krijgen”, zo vertelt een van de vrouwen. De pastoor wil geen commentaar geven.

    Kom op zeg. Twee weerloze vrouwen. Nog even en ze gaan met kinderen flikflooien. Oh wacht…

Paus Benedictus XVI heeft donderdag tijdens een mis in de Portugese bedevaartsplaats Fatima tegen katholieke onderwijzers, sociaal werkers en overige aanwezigen gezegd dat abortus en het homohuwelijk “de meest verraderlijke en gevaarlijke” bedreigingen zijn in de huidige wereld. (…) In Fatima riep hij zijn toehoorders op te komen voor het gezin, ‘gebaseerd op de onverbrekelijke band tussen man en vrouw’.

    Om nog even wat toe te voegen: terrorisme stelt geen tyfus voor en Jack de Vires is een foute gelovige. Prima dagje voor de religie.