Iedereen heeft een hekel aan de tandarts, dat is geen verrassing. Ik ken niemand die met gejuich naar de tandarts gaat, ik ken alleen mensen die met gejuich de praktijk uit lopen omdat ze geen fuck mankeerden en weer es voor niks zo ongerust waren. Gezeik om niks altijd, je voelt het heus wel als je een probleempje hebt lijkt me.

Maar goed. Amerikanen gaan wel heel ver hierin. Een Amerikaanse vrouw moest drie tanden laten trekken. Da’s opzich al heel wat, ware het niet dat de tandarts zelf het nog bonter maakte: uiteindelijk lagen er niet drie, maar 16 tanden uit de mond. Wat zeg je? Ja. Zestien. Vijf maal drie plus één. Hoe dat kwam? Een bepaald persoon had de behandelkaart dusdanig gemanipuleerd dat er niet stond dat er drie getrokken moesten worden, maar zestien tanden. Tja, dat vond de dame in kwestie niet zo tof. Laten we zeggen, ze vond het dusdanig vervelend dat ze TWE MILJOEN SCHADEVERGOEDING EISTE. En het erge? ZE KREEG HET NOG OOK.

Zo’n behandeling om het gebit weer op orde te krijgen kost €80.000, maar iedereen vindt dat ze er wat bovenop mag krijgen. Wáárom in godsnaam? Hetzelfde volk dat moord en brand schreeuwt wanneer weer eens duidelijk wordt dat ‘al die arme landjes in Azië en Afrika het zo moeilijk hebben’ geeft twee miljoen euro aan een dame terwijl ze net hooguit honderd duizend euro zou moeten krijgen. Ja, tuurlijk, EMOTIONELE SCHADE, gooi het daar maar weer op. Nou, ik kan me voorstellen dat er bepaalde mensen zijn die van dit soort berichten emotionele schade oplopen. Iemand interesse in een advocaat?