Het is weer zover, mensen. Ik maar denken (en hopen) dat bekend Nederland eindelijk eens opgerot is naar het warme oord dat Ibiza heet (en steeds maar depressief worden wanneer iedereen weer terug komt van die bloedhete vakantie), maar niks is minder waar. Bekend Nederland is er nog. En hoe. De problemen zijn er weer. Nog nooit in mijn leven heb ik zo’n medelijden gevoeld. Ik heb nog nooit zo’n pijn gehad om andermand leed. Wat hier gebeurd is, is… niet in woorden uit te drukken. Ik.. krijg bijna tranen in m’n ogen. En dat geef ik niet graag toe.

Ik ben geen emotioneel iemand dus als ik dat wel ben dan is er heavy shit happening, zeg maar. En dat is ook het trieste feit. Met pijn in mijn hart, met vreselijke pijn in mijn bedroefde, gebroken hart…

Moet ik jullie meedelen dat Gerard Joling en Gordon ruzie hebben. Nee, dat is redelijk normaal, da’s al een tijdje zo. Nee, niet alleen Gordon; Gerard Joling heeft ruzie met de Toppers, alle drie! Nee, hell, nóg erger: zelfs ruzie met de manager en schrijver van de toppers! SCHANDE! En waarom? Het bekende Toupetje (Joling, voor de haar-leken onder ons)  heeft een nummer gejat van de manager van Jeroen van der Boom. Drama. Moord en brand schreeuwden de Toppers. Shownieuws, RTL Boulevard, elk programma wat je maar kan bedenken dat ook maar enigszins met showbizz bezig is wilde alles tot op de bodem uitzoeken. Vreselijk is het. En dan heb ik het nog niet eens over het nummer. Als iemand nog een braakmiddel nodig heb, download de discografie van Joling of de Toppers even. Gegarandeerd succes.

Over braakmiddel gesproken, dan nog wat. Want dit was nog niet eens het ergste. Nee. Een nog ergere, triestere gebeurtenis heeft plaatsgevonden. De grootste incestfamilie van Nederland was weer eens in het nieuws. En dit keer niet omdat Jantje een prachtig nieuwe single uit heeft gebracht, maar omdat de showbiz-media weer vuistdiep in Yolanthe zat. Eh, ik bedoel, vuistdiep in haar problemen met Jan. Want dat is natuurlijk belangrijk. Het ‘leukste koppel van Nederland’ is uiterlijk, en hóe. Dikke fitta natuurlijk. Jan die vreemd ging, Snol-anthe die dit niet pikte en dat gezellig even terug deed met voetbaldwerg Wesley Sneijder (ik hoor Wouter Bos nog zeggen, in tijden van financiële onzekerheid, dat ‘ie blij was dat Sneijder weer eens had gescoord… zucht) en het ex-vriendje van Jans snolebolletje Liza die Jan even een klap op z’n smoel verkocht. En dat was nou het leukste van deze hele affaire. Jan die eindelijk eens een stoot voor z’n bakkes krijgt. Ik weet het, geweld is niet mijn ding, maar zijn muziek ook niet. En geloof me, het moment dat ik Jan Smit hoor zingen voel ik een symbolische klap voor m’n bek. Ik neem aan dat dit bij de gemiddelde Nederland zo voelt DUS WAAROM KRIJGT DIE KNUFFELINCESTHOMO ZOVEEL AANDACHT?! Oh, ik weet het alweer. Al die incestdorpen zijn er natuurlijk wel in geïnteresseerd, en vergeet niet de ouwe vrijsters van 60+ die heel Nederland hadden kunnen vullen met hun tranen van verdriet toen ze hoorden dat Janlanthe uit elkaar ging.

Ik volg het allemaal niet meer. De Toppers die kwaad zijn op Gerard Joling, Jan Smit en Yolanthe uit elkaar… Mijn showbizz-hart huilt.