Zeau. Hallootjes. Ook goedemorgen, Alexander. Gaat het wel? Jij hebt lef, aan het eind van een debat zeggen dat Wilders’ partij een nazi-partij is. Ik citeerrrrr:

Pechtold: “Een fractiegenoot van Wilders zei dat journalisten de neus moet worden afgehakt. U noemt uw fractie een knokploeg, mijnheer Wilders, uw fractiegenoot Martin Bosma zei dat hij de grote neus van Clairy Polak al zag liggen. Vindt u dat een leuk grapje, mijnheer Wilders?” 

Wilders: “Iemand in de zaal maakte een grapje over grote neuzen.” (Dit gaat over een ledenbijeenkomst van de PVV, waar Wilders en Madlener aanwezig waren.)
Gespreksleider Ferry Mingelen viel Pechtold bij: “Vond u dat grapje geslaagd?”
Wilders: “Er was niets verkeerd aan.”
Pechtold: “Ja, en nu begint Wilders over dat je gericht mag schieten.”
Wilders reageerde door het over ‘in de lucht schieten’ van de politie te hebben, maar Pechtold ging door met zijn bruinhemdassociaties.
Pechtold: “U heeft van de fractie een knokploeg gemaakt die de Kamer binnen moet gaan marcheren met al die miljoenen die u achter u zou hebben. Het is allemaal geweld wat u afroept.”
Het was, nogmaals, aan het einde van het debat. Er werd haastig afgesloten. Wilders zelf leek nauwelijks te beseffen wat er gebeurde. Pechtold had razendsnel zijn nazigif ingespoten.

Even voor de goede orde: Grote neuzen = joden, rode neuzen = linkse kerk. Het gaat over een NOVA-presentatrice, Clairy Polak of hoe je die naam ook schrijft. Doet er ook niet toe, vergeet ‘m direct. Een grotere, nietszeggend mutsch vind je nergens in de wereld op TV. Geloof me.

Wat er daadwerkelijk gezegd werd op de bovengenoemde ledenbijeenkomst:

Een stem uit de zaal:
“Waarom verliest de NOS de realiteit… en rode neuzen op een lijn… en wij hebben niks te vertellen. Wat gaan we doen?”
PVV-kamerlid Martin Bosma:
“Ik zou die neuzen gaan afhakken. Ooh, ik zie Clairy Polak al liggen…”

Pechtold draait de zaken om. Gore vuile kloodtzak dat ‘t is. En, D66-stemmers, voelen jullie je nog goed? Brand toch in die linkse hel met die, dare I fucking say it, rode neuzen.