“Ja, hallo. 112 hier. Wij zijn even plassen/de hond uitlaten/zogenaamd mensenlevens redden/TV kijken. Wij verzoeken u om uw boodschap na de piep in te spreken. Nou, vooruit dan maar. PIEP.”

Dat kregen minstens twee automobilisten gisteren te horen toen zij 112 belden. Aatje Kuiken tsjilpte dat vanmiddag en wil zo snel mogelijk opheldering over de bereikbaarheid van het nummer. Beide bellers wilden melden dat er een spookrijdster reed op de A50. Tuuttuuttuut. Geen verbinding, met als uitkomst dat de spookrijdster aan haar einde kwam. Schandalig, tsjilpt Kuiken op Omroep Gelderland. De 26-jarige spookrijdster knalde frontaal op een bestelbusje, waarna zij direct overleed. De bestuurder van het bestelbusje is niet gewond geraakt, maar daar gaat het in dit geval niet om. De spookrijdster reed vanaf Loenen op de A50 richting Arnhem kilometers lang tegen het verkeer in. Onderweg tikte ze nog een personenauto aan, maar bleef ze ongemerkt doorrijden.

Kuiken, van de peeveedeeaaa, wil graag weten of het om een incident ging of dat het vaker gebeurt, dat het noodnummer niet te bereiken is. Het KLPD zal wel met de smoes komen dat het uiterst druk was gisteren wegens sneeuwoverlast. Jaja..