DE BILT – Een groot deel van Nederland is zondag bedekt met een witte laag. Dat zei een woordvoerder van het KNMI. Ook in de avond zal het blijven sneeuwen. Omdat het door het sneeuwen steeds kouder wordt, blijft het ook steeds beter liggen.

Aldus Nu.nl.

Er wordt minder sneeuw verwacht dan vandaag, maar toch kan het verkeer op veel plaatsen vastlopen. De ANWB schat dat er meer dan vijfhonderd kilometer file in het hele land zal staan.

Vandaag bleven overdag grote problemen als gevolg van de sneeuwval uit.
Gemeld door NOS.nl.

Leuk, die sneeuw. Als het er ligt ten minste. Stel je eens voor. In het hele land ligt (kennelijk, als je de media mag geloven) sneeuw, op het noordoosten van het land na, dus zo’n beetje Groningen. Dan zou je verwachten dat er in Amsterdam behoorlijk wat sneeuw ligt, ware het niet dat er HELEMAAL NIKS LIGT VOOR M’N HUIS CHOTFERDOMME. In Arnhem zo’n 10 centimeter, Eindhoven 5 centimeter, Tilburg ook rond de 10 centimeter. Amsterdam? Och, Amsterdam. Een vlokje hier en daar op een autodak, een enkele grasspriet wit gekleurd, maar voor de rest is het het melden niet waard. Amsterdam wil sneeuw en Amsterdam wil het nu.

Maandagochtend valt in het zuiden nog wat regen of sneeuw. Elders wordt het droog met in de loop van de dag enkele opklaringen. In de kustprovincies is nog wel een enkele winterse bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen 2 graden landinwaarts en 5 graden in het Waddengebied. De wind draait van noordoost naar noord en is meest matig, aan de westkust eerst nog vrij krachtig of krachtig.

Hoogstwaarschijnlijk pech voor Amsterdam dus. We merken het morgen wel. Morgen weer een nieuwe dag en een nieuwe verwachting.