…en dan is er verdomme in de 91ste minuut een vrije trap, die over mag worden genomen, waarom, en dan krijg je uit zo’n vrijworstel situatie een strafschop tegen. Natuurlijk voel ik me bestolen. Ik voel me bestolen!”

En gelijk heeft ‘ie. Leo Beenhakker, heer en meester, wordt genaaid door scheidsrechter Webb (tegen Oostenrijk) nadat gisteren Zwitserland (tegen Turkije) werd genaaid. Gisteren hadden zeker twee Turken rood moeten hebben, vandaag dus die zéér discutabele vrije trap die overgenomen mag worden, en daarna nog de pure schwalbe van een Oostenrijker. De scheidsrechters op het huidige EK zijn opzich niet slecht, maar Webb en Michel waren niet van dusdanig niveau dat je zegt dat ze nog een wedstrijd zouden mogen fluiten. Fröjdfeldt zou je ook toe kunnen voegen aan dat lijstje, hij vergat namelijk afgelopen maandag Gattuso zijn tweede gele kaart te geven na een geweldige overtreding… En bedankt. Nou maakte het in dit geval niet uit, maar als je in de halve finale 0-0 staat tegen Italie in de 55e minuut speel je liever tegen 10 dan tegen 11 Italianen.

Pieter Vink daarentegen floot een uitstekende wedstrijd zondag, van Oostenrijk tegen Kroatië. Al na 3 minuten een (terechte) strafschop gegeven, wat toch betuigt van lef.

Morgen een uitgebreider verslag over de wedstrijden tot nu toe, dit was een mini-rant over het optreden van de scheidsrechters. Polen en Zwitserland genaaid, Nederland door het oog van de scheidsrechterlijke dwalingen-naald en Leo Beenhakker heeft het medelijden van elke Nederlander op dit moment.