SINTERKLAAS VS DE KERSTMAN

 

Ja mensen het is weer zover, de pieten rellen onze daken terwijl onze Sint met Schimmel tussen zijn benen kinderzieltjes steelt. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is worden we ook nog bestookt door een vieze dikke man die door de lucht zweeft met een slee en rendiertjes met gloeiende neuzen. Beide hebben besloten om rond dezelfde tijd intrede in het land te doen. Het zou natuurlijk veel beter zijn als één van de 2 gewoon oprot zodat iedereen al zijn geld in één keer kan uitgeven in één groot knalfeest in plaats van een stel losse flodders. De vraag is dus: Welke steken we neer? Sinterklaas is echt oer-Hollands en heeft lijpe moves, daarentegen is de kerstman wel weer een stuk dikker. Het zal er dus om spannen….

Ik zal eerst alle goede punten van Sint-Nicolaas benoemen.

Onze Sint is een echte player en weet wat bling bling is. Dit is in één oogopslag te zien: een orgineel pooier-gewaad afgewerkt met puur goud en een machtige staf waarmee hij respect afdwingt van zijn bitches. Niet alleen is hij een man met stijl en klasse, hij blijft gewoon zichzelf en daarmee een echte Hollander, hoe wou je anders verklaren dat hij anderen al het werk laat doen? De Sint heeft zelfs op zijn leeftijd zin in chickies en heeft hiervoor een fantastische tactiek ontwikkeld: kindje paaien, mammie naaien! Het is dus een stoere man met inzicht op vrijwel elk gebied.

Maaaaar jongens en meisjes, we mogen die dikke uit het noorden ook niet vergeten, hij heeft immers ook een paar goede punten. De kerstman weet namelijk zoveel te eten dat heel Afrika honger lijd! Dat wil toch ook wel wat zeggen

 

Nou, wat mij betreft is Sint-Nicolaas de duidelijke winnaar,

ik zal afsluiten met een gedicht

 

De Sint besteeg zijn paard

Er verscheen een grijns boven zijn baard

Want de Sint zag de kerstman staan en zat te denken

Wat voor klappen zou hij schenken?

 

Zou hij zijn staf in zijn reet douwen?

Of  zou hij zij pieten roepen?

Dan kunnen ze een muur om hem heen bouwen,

En dat is lastig poepen.

 

De Sint zat boordevol goede ideeen,

Maar hij moest er één kiezen

Hij besloot hem dus uit te kleden

Zodat op de noordpool zijn lul eraf zou vriezen.