Het is maandag 16 november 2009. Mocht je dit lezen dan feliciteer ik je sowieso met het feit dat je de eerste maandag van de week hebt overleefd! Elk jaar rond deze tijd komt er een vriendelijke, oude man het land binnengestrompeld samen met z’n tientallen negerslaven. Die man heet Sinterklaas. Hij geeft cadeautjes weg, die heel veel geld waar zijn. Dit jaar hebben we echter een iets ander format gebruikt… Sinterklaas is niet meer. Weg. Foetsie. Verdwenen. Stoomboot zei boem en het enige wat over was was de zak van Sinterklaas. Enfin. We hebben dus een opvolger nodig.

Wouter Bos. 47, sinds 2002 politiek leider van de Partij van de Arbeid. Een sociale partij. Sinterklaas was ook sociaal. ‘Genoeg overeenkomsten’, moet hij gedacht hebben. De beste man lijkt zichzelf benoemd te hebben tot Sinterklaas. Althans, nee. De hele partij is opeens voor Sinterklaas gaan spelen. Bos is de daadwerkelijke oude, vieze man met een zak vol speel- en snoepgoed, zijn onderdanen van de PvdA zijn de negerslaven die maar blijven strooien met snoepgoed en overige cadeautjes.

Twaalf jongeren uit De Baarsjes mogen op kosten van het Amsterdamse stadsdeel als beloning voor goed gedrag naar New York.Het gaat om een beloning voor goed gedrag, zegt Harold Ytsma, woordvoerder van De Baarsjes, tegen Het Parool. ”Het gaat om jongeren die we kennen uit buurthuizen, maar tegen de grenzen van hun eigen wereld aanlopen. Ze hebben bewezen dat ze zich willen blijven ontwikkelen”, aldus Ytsma in de krant.
Veel politici zijn echter woedend omdat er maar liefst 25.000 euro is gereserveerd voor het tripje. Volgens de woordvoerder gaat het echter om een heel leerzaam tripje. Zo gaan ze varen op het schip De Halve Maen . “Daar leren ze navigeren, een verfkwast vasthouden, knopen maken en krijgen ze een sociale training”.
Volgens stadsdeelvoorzitter Godfried Lambriex (PvdA) is het project te vergelijken met een rechtenstudent die drie maanden met een beurs naar Harvard mag.

Om de tekst van Lambriex even te verduidelijken: Stadsdeelvoorzitter Godfried Lambriex (PvdA) prijst het project. ”Waarin verschilt deze aanpak van die waarbij een rechtenstudent voor drie maanden met een beurs naar Harvard wordt gestuurd?”

Beste Godfried, beste PvdA-stemmer,

BEN JE HELEMAAL GEK GEWORDEN?! Wat is het verschil tussen iemand die voor drie maanden naar Harvard mag vanwege zijn studie en iemand die wegens goed gedrag voor drie weken – OP KOSTEN VAN DE BELASTINGBETALER, IETS WAT ZE ZELF ONTDUIKEN – naar New York mag om daar te leren HOE JE EEN VERFKWAST VAST MOETEN HOUDEN?!

Denk met me mee. Iemand die rechten studeert weet 99 van de 100 keer wat ‘ie wil met z’n leven. Sowieso, iemand die studeert weet waarom hij studeert. Iemand die weerloze bejaarden om de zoveel tijd in elkaar rost en tegelijkertijd bushokjes vernielt weet dat waarschijnlijk ook. Die wil een reis naar Amerika maken.

Denk in godshemelsnaam na, halve zool. En dat is gericht aan zowel de PvdA als de PvdA-stemmer. Welke bevolkingsgroep steun je, de groep die hard werkt en daar ook voor beloond wordt, of de groep die hardwerkenden onderdrukt en daar voor wordt beloond?

Leve het socialisme!

Ohja, bij dezen is er een nieuw scheldwoord in het leven geroepen: Lambriex. Dom, dommer, Lambriex.