Zo. Ook hallo. En fijne vakantie. Behalve als je (als scholier) nog een dag of wat moet en óók als je (als hardwerkende burgert) nog een paar weken moet en maar twee weken vrijheid geniet. Want jawel, ik kan maar liefst acht (!) weken lang genieten van vrijheid. OH JOY. Zeven weken werd ik al gek van, laat staan nog een weekje extra. Maar goed. Oplossing? ….Tja. Veel naar buiten gaan. Veel in de zon zitten. Liggen. Hangen. Staan. Weet ik veel wat voor varianten je nog meer hebt. M’n hersencapaciteit wordt niet optimaal gebruikt bij een graad of 25. Niet dat het nu 25 graden is (het is fucking half elf, DENK NA) maar dat effect werkt de hele dag door. Ik ben zo suf als een baviaan die al een week lang geen banaan heeft gegeten.

2 juli 2009. Traditiegetrouw was vandaag weer de binnenhof barbeknoei. Wat dat is? Een BBQ, speciaal voor de Tweede Kamer-leden, ministers en dat andere schorem. JP, Woutje het Boskaboutertje, Femke Halseman, Agnes Kant (da’s al een grap opzich) en Geert Wilders waren er aaaaaaallemaal. En dat kan er weleens wat misgaan. De reporter ter plaatse.

JA TOMAN G, WE STAAN HIER BIJ HET BINNENHOF EN ER IS NET EEN BOEM VAN JEWELSTE GEWEEST! JE HAD ERBIJ MOETEN ZIJN MAN, JAMMER DAT JE NIET UITGENODIGD WAS HÈ.”

Speltip 13: Nooit meer een dronken reporter naar een feest sturen.

ENNIEWEE.

Wat ik dus wilde melden. Niko Koffeman, één of andere Partij voor de Dieren-prominentpipo had voor zijn partij een ludieke actie opgesteld tegen het traditionele BBQ-gezeik. Want dat is het. Volgens Niko dan. Want je wil niet wéééééten hoeveel kilo vlees er iedere keer wordt genuttigd daar. Tsjongejonge. Vreselijk. Schande. Schavuiten, schoften, schurken zijn het! Hoe ze geprotesteerd hebben? Hoe niet. Protestteksten, boxen uit de ramen om het binnenhof waar dierengeluiden uit komen. Dit vond de ondernemert van de Nieuwspoort (een perscentrum) niet leuk. Hoe hij dat heeft opgelost? Nou, simpel. Niko een stoot voor z’n muil verkopen. That’s logic for you. Ergens niet mee eens? Rammen. Goed bezig joh, geef de PvdD nog meer redenen om te protesteren. De mens is nou eenmaal ook maar een dier. En als je een dier een knal verkoopt zijn Niko en co. er als de kippen bij.