2 juni 2009.  Uitspraak in de zaak-Cevat. Je weet wel, die politieagente die vorig jaar na haar dienst naar huis reed, ondertussen nog even iemand aanhield en toen boem pats dood werd geschoten. Moordenaar aardig snel bij de kraag gevat (die overigens een slok teveel op had, SURPRISE~!) en vandaag dus zoals gezegd de uitspraak. Geëist door het OM: 18 jaar en TBS.  Uitspraak rechter: 12 jaar en TBS. Resultaat: OM niet blij. Want Cevat was een politieagente. En de moordenaars van pliesiemensjes verdienen een hogere straf dan moordenaars van doodnormale burgers. Dat zeggen ze immers zelf, praktisch gezien. Het OM dan, en de politie zelf ook. Zelfs de familie van Cevat. DE HOEREN.

Volstrekt belachelijk. Ik citeer: “Het was voor de moordenaar niet duidelijk dat Cevat een poitieagente was, dus vinden wij de 18 jaar geëist door het OM een veel te hoge straf.”

WHAT THE FUUUCK @_@ Het leven van een politieagent is niet meer waard dan het leven van een vuilsnisman. Of iemand nou €1200 per maand verdient of €2500, wat boeit het? Of je nou een bekendheid doodschiet in cold blood of de huishoudster van Michael Jackson, ik ruik en zie geen verschil. Mensen zijn mensen. Je hebt altijd de éen die boven de ander ‘uitsteekt’, zo zit het blijkbaar nou eenmaal. Maar dat je iemand anders bestraft als ‘ie een politieagent vermoordt dan wanneer ‘ie een vuilsnisman vermoordt … schiet bij mij toch wel een beetje in het verkeerde keelgat. Ik snap best dat de éen wat meer risico’s meedraagt dan de ander, maar dat zijn de risico’s van het vak. Als je die niet accepteert had je maar een ander ‘vak’ moeten leren.

Overigens, voor ik het vergeet, nog even een smakelijk filmpje over de politie. Copyright Peter R. de Vries yadda yadda.