Figuurlijk gezien dan. Gezien het dramatische imago van onze Zuiderburen zit er volgens de PVV maar één ding op: België afschaffen en Vlaanderen bij Nederland voegen. Waar ik al jarenlang hoop op een afschaffing van Limburg en Noord-Brabant wil de PVV nu juist dat dat deel uitgebreid wordt. Pourquoi?! Sorry, ik dwaal lichtelijk af. Recentelijk is er een onderzoek gehouden door een stel wetenschap bobo’s uit Alslajemedoodistan met betrekking tot hoe het land gezien wordt door de wereldwijde media. Waar wij Nederlanders op de 35e plaats eindigden, werden de Belgen wat minder positief bekeken door de media: Plek numero 152. Even ter vergelijking: Libië, Liberië, Nicaragua, Mali, Singapore en Brunei stonden allemaal een stuk hoger. Nou ik het zo bekijk moet je het onderzoek met een gigantische korrel zout nemen, Singapore staat eerste. Goed, volgend punt dan maar.

 “De Partij voor de Vrijheid vraagt Minister-President Balkenende actief mee te werken aan het opheffen van België, zodat Vlaanderen en Nederland kunnen worden herenigd’, stelt de partij op haar website. “België is bijna verleden tijd. Mooi!”, vindt Geert Wilders. “De toekomst is aan het onafhankelijke Vlaanderen dat zich in een federatie verbindt met Nederland. Daarom moeten we een ambassadeur hebben bij onze partner Vlaanderen en niet bij het bijna-stervende België.” 

Ohja, éen of ander ondertussen afgeschreven (no pun intended) DAGblad (whehe) deed in 2007 een onderzoek onder de lezers over deze kwestie, of de Nederlanders willen dat Vlaanderen bij ons komt. 45% van de lezers vond dat een goed idee, dus van alle lezers bij elkaar waren dat er een stuk of negen.  Het Laatste Nieuws hield afelopen tijd een enquête onder de lezers: 63% verwacht dat België binnenkort uit elkaar valt, 44% van alle lezers wíl dat België uit elkaar valt.

Als het dus aan Geert Wilders ligt (Limburger in hart, nieren en hersenen) gebeurt dat dus ook en voegen de Vlamingen zich bij ons. Ik meen me te herinneren dat dat tientallen jaren, wat zeg ik, honderden jaren geleden het geval was. Vroegah, toen alles nog goed was… Niet dus. De Vlamingen wisten niet hoe gauw ze moesten aufrausen. Nou, goed, ga maar. Liever kwijt dan rijk. Na een tijdje opstandig te hadden gedaan kregen ze hun zin, en de Nederlanders eigenlijk ook. Wat moesten we nou met mensen die de g iedere keer veranderen in ch? Chotferdomme, da was toch nie normaal!

Ideetje. Wilders wil de Vlamingen bij ons voegen. Ik zeg: doen. Waarom? Simpel. Eerst de Vlamingen. Dan Luxemburg. Dan de Fransen, de Duitsers, de Engelsen. Totdat iedereen kaas eet, alle vrouwen blond haar hebben, Ajax, PSV of AZ ieder jaar de beste van de wereld wordt, Nederlands ieders moertaal is en de Toppers ieder jaar toch het Songfestival winnen. En ik hou niet eens van kaas, blonde vrouwen en de Toppers!